Våga färger i badrummet!

Den stående trenden med badrummet i Sverige är ju att hålla det sterilt i vitt, men idag skriver vi för att förespråka att faktiskt bjuda in färger i badrummet. Så vare sig du har ett litet eller stort badrum eller med eller utan fönster så är färg rätt väg att gå. En färg som skulle kunna vara första steget från vitt och kliniskt är en färg som påminner om vatten, alltså blå. Det finns oerhört många nyanser i aqua-skalan som passar fint tillsammans med andra detaljer i vitt. Så som blått, grönt och turkost.

blå

 

Vill man istället gå för en mer avslappad känsla i badrummet så rekommenderas det varma färger, så som jordfärger eller andra romantiska färger. Detta kommer skapa mer utav en spakänsla och gå ifrån den kliniska vita operationssalen. I rum som dessa kan även belysningen göras mjukare för att verkligen förespråka avslappning.

spa

Något som också är populärt när det gäller färger för badrummet är växtligheten i miljöaspekten. Gröna växter och gröna nyanser på både kakel och inredning. I sånna rum kan man med hjälp av belysningen få en känsla av att solen skiner, vilket verkligen väcker en de där trötta måndagsmorgnarna.

Vilken färg hade ni valt?

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *