Svar på tal!

Av de frågor som är de vanligaste när det handlar om badrumsrenovering har vi nu samlat ihop några för att ge svar en gång för alla.

Nej, när man ”bara” ska renovera sitt badrum så behövs det i vanliga fall inget bygglov. För att vara på säkra sidan så kan man ju alltid dubbelkolla. 

  • Kan man renovera badrummet själv?

Badrummet är ett rum som ger stora konsekvenser om det inte görs korrekt. Har du kompetensen som krävs, så är det inga problem att ordna det själv, men då krävs det behörighet i VVS, plattsättare, el med mera. Badrummet ska man inte chansa med!

  • Hur lång tid tar det att renovera badrum?

Självklart är detta något som varierar beroende på hur mycket renovering det gäller och hur stort rummet är. Men man kan räkna med i alla fall 4-6 veckor.

  • Vad betyder vattentätt skikt?

Det vattentäta skiktet innebär att fukten inte kan skada de ytor och delar av badrummet som inte tål det. Detta är självklart väldigt viktigt att få rätt i ett badrum där fukt är något som finns alltid.

  • Vilka säkerhetsfrågor är vitala när man renoverar badrum?

Det allra viktigaste du måste tänka på är att ta reda på vilka krav ditt eget försäkringsbolag har vad gäller badrum, så att du har täckning av den. Förutom detta bör man läsa på om vilka regler och krav branschen har i sig, vad gäller exempelvis elsäkerhet. Se till så din anlitade hantverkare har koll på det.

  • Vad ska man tänka på när man ska välja hantverkare?

Tänk på att företaget som hantverkarna arbetar för ska vara ett registrerat företag med en F-skattesedel. Hantverkarna ska även ha behörighet att göra badrum enligt de branschregler som finns. Något av det viktigaste är att de ska ge dig garanti på arbetet de utför.

Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *