Dags att bli sportnörd

Min pappa kommer alltid på så himla knäppa idéer. Nu har han fått dille på att träna och uppmuntrar alla runtomkring sig att börja med långdistanslöpning. Jag är så långt ifrån en träningsmänniska man kan komma, men i går kom han med ett erbjudande jag bara inte kan motstå. Om jag klarar av att gå i mål i årets Stockholm Marathon kommer jag att få 50 000 kronor av honom. Jag får göra vad jag vill med pengarna men han vill så klart helst att jag investerar dem i en utbildning av något slag och jag funderar på att ansöka till någon kurs på Berghs till hösten. Han tror säkert att jag aldrig kommer att klara mig igenom första kilometern, men han har fel – jag är redan inställd på att bli värsta träningsmaskinen, åtminstone tills det att pengarna sitter säkert på mitt bankkonto. Jag har redan tagit ett lån från Folkia för att investera i lite schyssta träningskläder. Kollar runt på nätet och puma har fina saker tycker jag. Tror att jag kommer att träna här i Stockholm,  jag inte gillar att springa ute i skogen. Och eftersom jag är en filmnörd av rang, kommer jag förmodligen att se om den här hurtiga klassikern ett hundratal gånger under min egen förvandling till supersprinter: