Budgettips!

Nu var det en stunds sedan vi tipsade er om saker som rör budgetfrågan så tänkte att det kan vara på tiden igen. Det finns ju många som inte har en väldig stor budget för just en badrumsrenovering, men fortfarande behovet. Så vi tänkte tipsa lite om hur man kan hålla kostnaderna nere.

  1. Gör så mycket du kan själv, bara genom att montera ner det du ska byta ut själv sparar in på många arbetstimmar för hantverkaren och din plånbok.
  2. Behöver du ny inredning så som skåp? Prova att köpa nya skåpsdörrar eller måla om de befintliga. Ibland räcker det med en liten uppfräschning.
  3. Ska ni kakla om? Lägga nytt golv? Ta ner det gamla kaklet själv, det är ett tidskrävande arbete då man måste ta platta för platta, så tänk på pengarna du spar genom att göra det själv? Detsamma gäller om det är en plastmatta som ska rivas bort. Gör det själv och spara in på dyra timpriser hos hantverkaren.
  4. Behåll startpositionerna för dusch och toalett, det är kostsamt att flytta på dem.
  5. Köp standardprodukter, exempelvis vitt kakel, billig duschkabin och så vidare.

Blir sluträkningen ändå dyrare än du förväntat dig? Lugn, det finns lösningar för det också. Du kan till exempel be om hjälp hos Monetti eller ordna någon form av avbetalning på slutfakturan. Hör med din hantverkare om vilka alternativ som finns redan innan arbetet påbörjas.

Lycka till!peng

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *