Att planera badrummet!

När man ska renovera eller bygga ett helt nytt badrum så är planeringen vital. Förutom den ekonomiska planeringen så gäller det även att få rummet så bra som bara möjligt. Några saker att tänka på är:

  • Ytan

Man måste tänka på hur stort badrummet är eller ska bli och vad man fysiskt faktiskt kan få plats med. Man vill ofta ha mer än man har plats för, så fundera noga hur just ni ska prioritera.

  • Förvaringen

Förvaring är väldigt viktigt i badrum då vi alla har en del saker som används där inne. Se till att förvaringen är praktiskt för utrymmet och rymmer mer än du behöver just idag. Man vet aldrig hur mycket plats man faktiskt behöver om ett par år.

  • Speglar

Speglar är inte bara praktiskt för användning de ger även en rymlig illusion till även de allra minsta badrummet. Ett tips kan bara att sätta upp speglar i vinkel mot varandra.

  • Rörliga möbler

De möbler som inte behöver sitta fast i avloppen bör man så långt det går göra rörliga. Så man kan flytta ut dem för antingen platsbrist eller för att underlätta städningen.

  • Golvytan

Något som sällan tänks på är att möblera på höjden. Väggarna används sällan som de kan. Att sätta upp förvaring på väggar, så som över toaletten eller över badkaret kan verkligen fria upp golvyta och göra även de allra minsta badrummet behagligt stora. Tänk bara på att det bör vara grunda skåp på väggarna.

Lycka till i er renovering!

skåp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *